Uitjes

De ouderraad krijgt geregeld informatie over uitstapjes, clubs enzovoort. Leuke links worden op deze pagina geplaatst.
Bent u klassenouder? Kijk dan ook hier!


Kasteel Hernen

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen van een gids of in kleine groepjes een tour te maken met een ‘sprekende lantaarn’. Ook kun je met een boswachter een wandeling maken in de omgeving van het kasteel. Heel geschikt uitje voor de middenbouw.


Beklimming St. Stevenstoren

Onder leiding van een gids kun je naar het hoogste punt van de toren. Onderweg krijg je uitleg over wat je ziet op de verschillende verdiepingen. Eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over Nijmegen. Voor midden- en bovenbouw.


Het Technisch Creatief Centrum Nijmegen

Het Technisch Creatief Centrum Nijmegen (TCCN) is een centrum waar kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar aan de slag kunnen met wetenschap en techniek.
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen de wereld om hen heen ontdekken. Bij TCCN leren ze spelenderwijs van alles over techniek, het gebruik van gereedschap en natuurkundige verschijnselen. Boek een leuk uitje voor de klas en bepaal samen met één van de medewerkers wat je met je kinderen gaat maken….


Het Dijkmagazijn Beuningen

De Beuningse uiterwaarden bieden dé plek voor een succesvol schooluitje. Er is volop afwisseling en uitdaging. Voor survivors die vuur willen maken met vuurstenen. Voor kunstzinnige types die beelden willen boetseren met zelf uitgegraven klei. Samenwerkers kunnen hutten bouwen. En wie van rust houdt, zoekt zwerfstenen. Kortom, ieder kind kan zich uitleven langs de Waal. Er is ruimte genoeg. En in de ruige natuur die tegen een stootje kan leren kinderen zelf tegen een stootje te kunnen. Het stimuleert bijvoorbeeld op een vanzelfsprekende manier doorzettingsvermogen, samenwerken, creativiteit, motoriek en rust.


Watermuseum Arnhem

Het Watermuseum wil leerlingen bewust maken van het belang van water in hun eigen leven, in Nederland en de wereld. Het museum is een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel water gebruik jij per dag? Ontdek het in het Watermuseum! Note: Het Watermuseum maakt lespakketten voor het basisscholen. Bij de lespakketten is een bezoek aan het museum altijd het uitgangspunt, maar daarnaast krijgen docenten ook handleiding die ze kunnen gebruiken in de voorbereiding op het museumbezoek en een handleiding voor een verwerkingsles. Superleuk en bere-interesant voor elke Waterlander in Nederland!


De Leemkuil

Speeltuin aan de Luciaweg, de grote broer van Brakkefort. Het abonnement van Brakkefort is ook geldig voor de Leemkuil.


Het hof van Kaatje

Leest U dit verhaaltje, het zal er niet om liegen,
Het gaat over Het Hof van Kaatje in Wijchen.
Dit is een recreactieboerderij voor kinderen van 0 tot 7,
Zijn kunnen hier ravotten, spelen en krijgen over het boerenleven les,
Ze leren over het leven op de boerderij;
zaaien, groeien, oogsten, het hoort er allemaal bij.
Het groeien van de worteltjes, aardbeien, sla en juin,
Kan iedereen zien in Kaatje haar moestuin.


GochNess: Waterlandschap
Een leuk zwemparadijs over de grens.


Irrland (Duitsland)
Dit park noemt zichzelf de boerderij-belevenisoase en zoals de naam al zegt is dus heel het pretpark in het boerenthema. Geen hightech snufjes of snelle attracties voor echte thrillseekers maar een doe en beleef park voor kinderen waar het zelf spelen voorop staat. Het park is meer een combinatie van speeltuinen, een zwembad en een kinderboerderij met leuke en grote speeltoestellen. Zo is er een gigantisch groot en hoog springkussen, voor kinderen (vanaf een jaar of acht) een grote skelterbaan met skelters en trap tractors.


De Tienmorgen
Op deze zorgboerderij is een hoop te doen. Bijzonder aan deze locatie is dat je de boer altijd kan helpen met het verzorgen van de dieren van konijnen tot pony’s en het melken van de koeien. Neem dus je laarzen mee, want dan kun je boer helpen. Op de boerderij zijn een aantal plekken ingericht om lekker te ontspannen, te kletsen en te genieten.


Maisdoolhof Malden
Een erg leuke speelboerderij. Er valt voor volwassenen en kinderen veel te beleven, te spelen en ook nog te leren.
Voor kinderfeestjes is het niet nodig om te reserveren.


Activiteiten in de bibliotheek
Regenachtige dag? Denk eens aan de bieb. Regelmatig organiseren zij leuke activiteiten voor kinderen. Check de link voor de laatste informatie.


Speeltuin Brakkefort
Dé speeltuin van Brakkestein waar menig kind van onze school een abonnement op heeft.


Natuurclub de Kristallenbrug
Natuurtochten voor volwassenen en kinderfeestjes.


Thuis in taal en rekenen
In het onderwijs staan taal en rekenen voortaan centraal. Het regeerakkoord van september 2010 bestempelt deze vakken als de kernvakken van het onderwijs, en zet in op het vereenvoudigen van pakket, loopbaan en studie door doorlopende leerlijnen. Daarom moet de kennis in taal en rekenen op een hoger niveau worden gebracht. Om deze slag te kunnen maken, is het gewenste niveau van leerlingen in elke fase van hun opleiding in referentieniveaus vastgelegd. Op deze website vindt u informatie over de referentieniveaus en de uitwerking daarvan.


Kidsproof Nijmegen
Kinderactiviteiten, uitjes en de leukste tips voor ouders met kinderen tot ongeveer 12 jaar in en om Nijmegen. Ook vindt je er sportverenigingen, kinderclubjes, ideeën voor verjaardagsfeestjes, kinderwinkels en kindvriendelijke restaurants.Ook voor leuke kinderactiviteiten in Elst, Lent, Beuningen, Wijchen, Groesbeek, Malden, Berg en Dal en Beek-Ubbergen.


Gezond Trakteren
Maak zelf leuke en verantwoorde smulknutsels!